Den här sidan är en annons

Vackra Ronneby lockar husköpare

Allt fler människor upptäcker Ronneby och den vackra Ronnebykusten. Intresset för fritidshus har fullkomligt exploderat de senaste åren. Men även villor och bostadsrätter är hett eftertraktade. Ett guldläge för den som funderar på att sälja, helt enkelt!

Med världsläget omkring oss samt den mediala uppmärksamheten kring räntor och inflation kan man tycka att det skulle ha en större påverkan på marknaden än vad vi har sett. Under våren och början på sommaren har vi ännu inte märkt några drastiska förändringar. Dock är det alltid viktigt att vara lyhörd och beredd om läget förändras menar Christian Gustafsson franchisetagare och delägare. 

Det ändå fortsatt starka marknadsläget samt vår stärkta position på marknaden innebär också mer att göra för Fastighetsbyrån, som under 2021 flyttat till större och mer ändamålsenliga lokaler på Östra Torggatan 1. 

– Den gamla lokalen blev för liten för oss. Nu har vi dubbelt så stor yta med allt i ett plan med flera konferensrum. Vårt läge, mitt på torget i Ronneby, gör oss lättillgängligare för våra kunder, säger Fredrik Sandén, franchisetagare och delägare.

Under 2021 har personalstyrkan förstärkts med rekryteringen Nathalie Thorell. Med vår nuvarande personalstyrka som kan den lokala marknaden är Fastighetsbyrån Ronneby störst på orten såväl personellt som sett till antalet försäljningar. 

– Det som är intressant är att vi märker av att folk flyttar hit utan att ha någon anknytning till Ronneby. Det hände ytterst sällan tidigare, säger Christian Gustafsson. 

Köparna kommer exempelvis från Växjö, Lund och Malmö men vi har också märkt en betydligt större inflyttning av permanentboende tyskar säger Fredrik Sandén. Bättre vägförbindelser är en förklaring till att upptagningsområdet har vuxit. Corona-pandemin är också en delförklaring till Ronnebys uppsving. En trend som varit tydlig i hela Sverige i pandemins spår är ett ökat intresse för boende på mindre orter. 

– Marknaden fram till i dag har varit väldigt stark och har på många orter bidragit till en rejäl prishöjning på bostäder, så har också skett i Ronneby även om vi väntar oss en mer balanserad affär framöver, säger Fredrik Sandén. 

I jämförelse med Österlen och Västkusten är priserna rimliga. Normalstora villor inne i centrala Ronneby säljs för runt 2 miljoner kronor. De allra flesta objekt säljs väldigt snabbt, ibland inom loppet av en vecka. Budgivning är mer regel än undantag. 

– Många av våra kunder blir väldigt positivt överraskade över att vi lyckas sälja till ett högre pris än vad de vågat hoppas på, säger Nathalie Thorell, fastighetsmäklare. 

Dock är vår samlade bedömning att prisbilden framåt kommer att ligga ganska still. Ett osäkert världsläge vägt mot en arbetsmarknad i Ronneby kommun som är på uppsving ger oss en samlat positiv syn på marknaden. De nya etableringarna på Viggen handelsområde, med stora affärskedjor som Rusta, Biltema och Stadium på väg in, kommer att generera hundratals nya arbetstillfällen. 

Den som går i säljtankar eller är på jakt efter ett nytt boende ska inte tveka att höra av sig till Fastighetsbyrån i Ronneby. 

– Oavsett om du ska sälja eller köpa är det viktigt att du pratar med människor som kan marknaden. Vi på Fastighetsbyrån säljer fler bostäder i Ronneby än någon annan. Det gör att vi har bra koll på prisbilden, gott om kontakter och ett stort antal köpare i våra register, säger Christian Gustafsson.

Affärsmässighet, trygghet och förtroende är tre viktiga ledord som speglar Fastighetsbyråns arbete. 

– Välkommen in till oss! På kontoret bemöts du av engagerade personer som anpassar vår tjänst efter just dina önskemål för att nå ett lyckat resultat, avslutar Mia Hagwaern, fastighetsmäklare och koordinator.

Christian Gustafsson.

Fredrik Sandén.

Nathalie Thorell.

Mia Hagwaern.